Please enable JS

Tweede editie Theaterweekend trekt 25% meer bezoekers

Nieuws - Tweede editie Theaterweekend trekt 25% meer bezoekers

De tweede editie van het BankGiro Loterij Theaterweekend heeft 25% meer bezoekers getrokken dan de eerste editie en mag met recht een doorslaand succes genoemd worden.

In totaal bezochten zo’n 125.000 bezoekers de 60 theaters door heel Nederland. Medewerkers van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds waren de afgelopen dagen in meerdere theaters door het land te vinden en hebben daar met eigen ogen gezien hoeveel nieuwe bezoekers hun weg naar de 60 deelnemende theaters hebben gevonden. Albert Verlinde (Nationaal Theaterfonds): ‘Het is bijzonder te zien dat niet alleen de reguliere theaterbezoekers dit weekend naar hun theater kwamen maar zeker ook mensen die bijna nooit naar het theater gaan nu toch een kijkje kwamen nemen bij een voorstelling, een workshop of een andere activiteit. Dit is precies wat we wilden bereiken met dit theaterweekend en ik hoop dat deze tweede editie het definitieve startsein is voor een nieuwe jaarlijkse traditie!’ Myra Groenink (Prins Bernard Cultuurfonds): ‘Deze groei toont aan dat het initiatief door het publiek wordt toegejuicht. Het is een prachtig moment om de podiumkunsten in de schijnwerpers te zetten.’

Theaterweekend

Op 20, 21 en 22 januari 2017 werd in Nederland voor de tweede keer het BankGiro Loterij Theaterweekend georganiseerd. Deze bijzondere gebeurtenis is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds, en mogelijk gemaakt door de cultuurloterij van Nederland, de BankGiro Loterij. Ruim zestig theaters in heel Nederland boden in dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma aanbieden voor tien euro per voorstelling. Elk theater organiseerde op zaterdag van 12.00 – 17.00 uur een open huis. Behalve het voorstellingsaanbod waren er het hele weekend allerlei bijzondere activiteiten.

Ambassadeurs

De ambassadeurs van het Theaterweekend 2017 zijn: Isabelle Beernaert, Cabaretduo Matroesjka, de poppen van De Jeugd van Tegenwoordig, Romy Monteiro, Jörgen Raymann, Raymi Sambo, Huub Stapel, Peggy Vrijens, Leopold Witte. Bestel meteen uw kaarten en ervaar hoe fantastisch, ontwapend, verrassend, inspirerend, hilarisch, intens, rauw, ontroerend of hoe chill theater is!